HorArt - HoReCa Academy Poland

Czekaj...

Nasi wykładowcy

Maciej Zarzecki

Związany z Warszawą i Krakowem. Absolwent prawa na Uniwersytecie Jagiellońskim. Pasjonat i kolekcjoner mocnych alkoholi, promotor kultury spożywania wysokogatunkowych trunków. W swojej kolekcji ma przeszło tysiąc butelek, w tym historyczne butelki nawet sprzed 100 lat. Poza whisky, rumem i brandy, duży obszar jego zainteresowania stanowią polskie rzemieślnicze alkohole. Współautor książki "Alkohole w Polsce i na świecie - przewodnik barmana". Przedsiębiorca, doradca i konsultant w gastronomii. Uczestnik wielu branżowych wydarzeń i festiwali, organizowanych w Polsce i na świecie.

W styczniu 2009 roku założył Ogólnopolską Szkołę Barmanów. W 2012 roku wraz ze wspólnikiem otworzył w Warszawie klubokawiarnię Bazar, a 2017 roku kolejny lokal - restaurację z segmentu premium "Bistro Pod Sowami".

Zanim oddał pałeczkę współpracownikom i młodszym kolegom, wyszkolił setki barmanów. Jako pracodawca, zatrudniający przez lata dziesiątki osób, patrzy na szkolenia barmańskie z trochę innej perspektywy. Dlatego w Ogólnopolskiej Szkole Barmanów nacisk położony jest przede wszystkim na umiejętności praktyczne, oczekiwane przez przyszłych pracodawców. Dzięki temu absolwentom OSB jest zdecydowanie łatwiej odnaleźć się na rynku pracy.